Innebandy växer i Sverige

Sverige är generellt sett ett land med en väldigt hög nivå på sitt sportutövande och landet producerar många stjärnor i relation till sin befolkning. De stora sporterna i Sverige är bandy, fotboll och ishockey. Dock har på senare år innebandy växt i en lavinartad takt och kommit att bli en riktigt populär sport runt om i landet med stjärnor som Rasmus Enström. Många nämner det faktum att innebandy är en snabb och spännande sport där det svänger friskt. Samtidigt krävs en hög nivå på teknik hos spelare vilket ger sporten en hög underhållningsfaktor för den ofta hängivna publiken.

Innebandy är en populär och rolig sport oavsett nivå

Innebandy året om

Till skillnad från utomhussporter som fotboll och vanlig bandy kan man spela innebandy året om. Även om de professionella ligorna har regelbundna scheman som i vilken annan sport som helst brukar man ofta säga att tillväxten i popularitet hos sporten kommer mycket från att det är en sport som går att spela i princip var som helst och när som helst. En basketplan eller gympasal kan bli en innebandyhall på bara ett par minuter. Det enda som verkligen krävs är målburar.

Ytterligare en aspekt som har gjort innebandy så populärt är faktiskt att det är väldigt enkelt att lära sig jämfört med andra sporter. Det gör att till exempel kompisgäng och företag enkelt kan skapa ett lag tillsammans eller spela efter jobbet, utan några krav på speciellt dyr utrustning eller några avancerade kunskaper. Om man till exempel jämför detta med ishockey upptäcker man snabbt att det blir mycket mer komplext och inte alls lika smidigt att bara dra ihop ett gäng och köra tillsammans.

Superligan är en av världens bästa

Självklart är det viktigt för att en sport ska bli populär i ett land att de professionella lagen är skickliga och verkligen satsar på sin utveckling. Om de även kan hävda sig ute i Europa och locka andra stora lag till de lokala arenorna är det såklart ett stort plus. Detta är fallet för den svenska ligan i innebandy som även kallas Superligan. Här finns några av de absolut bästa lagen i världen vilket har ökat intresset hos publiken de senaste åren.

En av de allra största giganterna i den svenska ligan är AIK innebandy som har satsat ordentligt de senaste åren. Storvreta är dock alltid ett hot för AIK att vinna ligan. Det faktum att vissa lag som dessa har skapat en långsiktig dominans gör också ligan mer intressant och spännande än om det bara finns ett överlägset lag att följa. Å andra sidan är det så att om ligan är allt för jämn och inget lag kan sticka ut får sporten i längden svårt att växa internationellt.

Det svenska sportundret

Oavsett om det handlar om ishockey, fotboll eller innebandy är ett intresse bland allmänheten och en riktigt hög kvalitet hos den inhemska ligan, avgörande för att sporten ska få fäste och växa i popularitet inom landet. Detta har som vi sett varit fallet de senaste åren när det kommer till denna snabba och tekniska sport. Vidare hjälper det självklart till att sporten är enkel för alla att lära sig samt att den inte alls kräver några avancerade tillbehör eller skydd.