Spela fotboll med Korpen

Den absolut största sporten i världen idag är fotboll. Lagsporten har vuxit till att vara en gigantisk industri och nivån på dagens spelare har aldrig varit högre. De största ligorna och fotbollsstjärnorna har inte heller varit mer följda av media än nu. Samtidigt har tillgängligheten på information gjort det enklare än någonsin att följa med vad som händer i de olika ligorna i världen. Men det är inte bara på hög nivå det spelas fotboll. Den svenska amatörserien ”Korpen” är ett bra exempel på när det spelas enbart av kärlek till sporten.

Fotboll är en sport för alla

Fotboll är världens populäraste sport

Fotboll är världens största sport, både till antal utövare och till publikantal. Det finns en stor mängd olika ligor att spela i om du är sugen på att börja med sporten. En liga som är öppen för alla, och som använder sig av små planer med färre spelare i varje lag, är Korpen. Alla lag som har tillräckligt många spelare kan registrera sig för att vara med och tävla om den prestigefyllda förstaplatsen. I Korpen är det fria byten och mindre planer vilket gör att det inte ställs lika stora krav på individuell fysik som i traditionell elvamannafotboll.

Korpen har blivit ett väldigt populärt alternativ för kompisgäng som älskar fotboll. Den svenska Korpen lockar inte bara amatörer – även spelare som har lagt sina skor på hyllan efter en framgångsrik karriär kan ibland synas i Korpen. Företag, organisationer, jobbarkompisar och andra konstellationer är också vanliga inslag i serien som lockar till sig lag med väldigt olika bakgrund. Till och med lag från olika fängelser har ställt upp i den populära fotbollsligan, något som väckt debatt och diskuterats flitigt i media.

Zlatan och England

Media intensivbevakar fotboll och dagens storstjärnor kan räkna med en hel del press från journalistkåren. Bland våra svenska stjärnor finns det just nu en som har den absolut största kretsen av följare, nämligen Zlatan Ibrahimovic. Zlatan har haft en lysande karriär som resulterat i ett flertal serievinster och andra utmärkelser. Nyligen skrev Zlatan kontrakt med Manchester United. Det är en tuff säsong som väntar för Zlatan i Manchester United tror många experter. Svenskens första tid i den engelska ligan har dock gått bra och han har redan blivit uttagen till veckans lag.

Zlatan har länge varit ovillig till att spela i den engelska ligan och ibland har det förts ett hett ordkrig mellan engelska spelare och honom. Det är upp till bevis nu och hittills har vår superstjärna klarat sig bra. Frågan är om den långa och tuffa säsongen kommer att ställa till problem för den bitvis skadedrabbade svensken. Att drabbas av skador är förstås ganska normalt för en spelare i Zlatans ålder. Han är snart 35 och har knappast många säsonger kvar på toppnivå. Efter proffskarriären kan han förstås börja spela i Korpen om han fortfarande känner sig sugen på fotboll.

Fotboll är till för alla

Fotboll har aldrig varit mer populärt. Den höga nivån på dagens spelare och det omfattande medieutbudet har gjort att fotbollsintresserade kan ta del av nästan all information som rör spelare, lag eller sporten i stort. Även om du inte spelar på en hög nivå så finns det möjligheter att som motionär ställa dina spelkunskaper på prov mot andra spelare. Korpen är en liga som är öppen för alla och som spelas med en del regler som gör det lättare även för otränade atleter att spela den populära folksporten.