Vad är handboll?

Handboll är en kombination av snabbhet, styrka, uthållighet, smidighet, teknisk precision, skicklighet och lagarbete och har blivit en av de snabbaste och mest spännande olympiska sporterna. Handboll är ett fascinerande spel som spelas på fem kontinenter, i över 180 länder och av 19 miljoner människor i alla åldrar. Spelarna får hålla bollen i tre sekunder innan de måste dribbla eller passa. Handboll anses vara en kombination av basket, vattenpolo och fotboll.

Handboll är ett lagspel, målet är att kasta bollen i motståndarlagets mål.

Vad liknar handboll?

Handboll för herrar spelades första gången vid de olympiska sommarspelen 1936 i Berlin som utomhus, och nästa gång vid de olympiska sommarspelen 1972 i München som inomhus, och har varit en olympisk sport sedan dess. Som alla idrottsstyrande organ gör, försöker Internationella handbollsförbundet alltid öka spelets attraktionskraft. När man ska skjuta bollen får ingen utom målvakten stå i målområdet, annars räknas inte poängen. Om man har bollen måste spelarna dribblera (liknande en basketdribble) eller så kan man ta upp till tre steg utan att dribblera.

Vad är handsporter?

De flesta av de vanligaste identifierade handsportskadorna förekommer hos idrottare och är specifika för den typ av aktivitet eller sport som orsakar dem. Bollen måste vara tillverkad av läder eller syntetiskt material och den måste ha en storlek som passar i spelarens hand. Kontaktsporter som fotboll, lacrosse och hockey orsakar ofta skador på händer, fingrar och handleder. Denna idrottsskada är mycket vanlig bland fotbollsspelare och kan vara resultatet av att man faller på en utsträckt hand, lägger all vikt på handflatan och översträcker handleden.

Hand Surgery Specialists of Texas erbjuder diagnostik och behandling av problem med hand, handled och armbåge i Houston med hjälp av de mest avancerade och minimalt invasiva medicinska metoderna.

References: