Vad är innebandy?

United States Floorball Association är här för att hjälpa till att stödja tillväxten av Floorball i USA. En förenklad, mindre formell version av floorball, som spelas med färre lag och kortare perioder och vanligtvis utomhus på olika underlag, inklusive AstroTurf. Målvakten kan träffa bollen med vilken kroppsdel som helst och kan hålla den i tre sekunder. Dessutom börjar spelet med en tekning när en spelare ådrar sig en allvarlig skada, eller efter ett misslyckat skott på en straff.

Ett tvåminutersstraff inträffar om en spelare tar ett skott med en klubba ovanför midjan.

Vad är syftet med innebandy?

Floorball är en lagsport inomhus som spelas med plastpinnar och där målet är att sätta en lätt boll i det andra lagets mål. Floorball spelas i en match mellan två lag som består av fem fältspelare och en målvakt i rinken samtidigt. All utrustning som målvakten bär har till uppgift att skydda målvakten och får inte öka det område som målvakten täcker utan skyddskläder. Spelet är mest populärt i Sverige, Finland och Schweiz och spelas även i flera andra länder, till exempel Norge och Tjeckien.

Det håller på att bli alltmer populärt på många andra platser också, inklusive vissa länder utanför Europa som Singapore, Japan och Taiwan.

Vad är ett floorballspel?

Asia Pacific Floorball Championships spelas varje år i Nya Zeeland, Australien, Singapore eller Japan. Även om IFF har 74 medlemmar är floorball mest populärt där det har utvecklats längst, till exempel i Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Lettland, Norge, Lettland, Norge, Sverige och Schweiz. En innebandymatch kan spelas med tre till fem utespelare samt en målvakt på planen för varje lag. Innebandy är roligt, snabbt, säkert och billigt och kräver endast en klubba, gymnastikskor, shorts och en t-shirt för att spela.

References: