Vad är BMX?

Aluminium väger mindre och är dessutom rostfritt. Tävlingarna organiseras enligt åldersgrupper och kunskapsnivåer så att alla får möjlighet att tävla på ett rättvist och konkurrenskraftigt sätt. Storleken och tillgängligheten på Schwinn Sting-Ray och andra wheelie-cyklar gjorde dem till den naturliga cykeln för dessa tävlingar, eftersom de lätt kunde anpassas för bättre hantering och prestanda. BMX står för bicycle motocross, en sport där cyklister tävlar på en slingrande bana med kullar och hopp.

BMX-cyklar finns också i olika ramstorlekar.

Vad är en BMX-tävling?

Det är många cyklister som startar BMX-tävlingen, men genom elimineringsrundor är det bara 8 som klarar sig till den slutliga tävlingen och den som korsar mållinjen vinner. BMX är en del av UCI Urban World Championships, ett cykelevenemang som samlar BMX Park, BMX Flatland och Trials. I april 1981 grundades International BMX Federation, och de första världsmästerskapen hölls 1982. många cyklister startar BMX-tävlingen, men genom elimineringsrundor är det bara åtta som klarar sig till sluttävlingen och den som korsar mållinjen vinner. I april 1981 grundades International BMX Federation och de första världsmästerskapen hölls 1982. USA Cycling, som erkänns av USA:s olympiska och paralympiska kommitté och Union Cycliste Internationale, är det officiella styrorganet för alla discipliner inom tävlingscykling i USA, inklusive BMX, cyclocross, mountainbike, landsväg och bana.

BMX Freestyle deltar också i FISE, en internationell serie evenemang som omfattar extremsporter.

Vilken typ av sport är BMX?

Med tiden kommer årens definitioner av epokerna Mid School och New School att förändras, särskilt Mid School, men Old School kommer troligen alltid att hänvisa till sportens första 18-19 år då pionjärerna startade den, fastställde reglerna, marknadsförde den, konstruerade den prejudicerande utrustningen, satte rekord och konventioner, tävlade och i stort sett drog sig tillbaka från den när det gäller seriös seniorproffstävling. Freestylingsporten uppstod 1975 när barn började cykla i betongkanaler i San Diego i Kalifornien. Även om BMX-racing är en individuell sport, bildas ofta lag av förare i olika klasser för kamratskap och för att exponera en sponsrande organisation eller ett företag.

Vad är en BMX-cykel?

Hjulen är vanligtvis antingen maghjul av robust nylon eller tunga modeller med 48 trådekar. År 1977 var BMX-åkningen i full gång och löst organiserade BMX-tävlingar dök upp över hela västkusten. Dessa cyklar överbryggar klyftan mellan BMX-cyklar och freestylers (kraftigare än de förstnämnda, lättare än de sistnämnda). Detta resulterar i en BMX-cykel som kan manövrera smuts lättare, ta tuffa landningar och få större luftrörelser utan lika stor ansträngning.

En bmx-cykel (bicycle motocross) är en cykel som är särskilt utformad för att utföra hopp, tricks och stunts.

References: