Vad är skateboard?

Griptejp är ett pappers- eller tygblad med lim på ena sidan och en yta som liknar fint sandpapper på den andra. Många skateboardåkare spelar in och redigerar videor av sig själva och vänner som åker skateboard. En skateboardåkare är vanligtvis mer bekväm med att skjuta med bakfoten; att välja att skjuta med framfoten brukar kallas att åka ”mongo” och har negativa konnotationer av stil och effektivitet i skateboardcommunityt. De används för att ge extra grepp vid grepp och för att förbättra glidningen samtidigt som de skyddar däckets grafik.

Hårdvaran finns i olika längder för montering av truckar med eller utan risers.

Vad är syftet med en skateboard?

Det är ett alternativ till vanliga lagsporter, som är mer formellt organiserade och till stor del kontrolleras av vuxna. Om du gillar att köra cruising, carving eller slalomtyper ska du välja Square Lips Shape, den ger bra grepp, särskilt när du svänger. De är vanligtvis tillverkade av ett specialdesignat 7-8-lagigt däck av lönnplywood och polyuretanhjul som fästs på undersidan av ett par skateboarding trucks. Människor åker skateboard av olika skäl, bland annat för ren rekreation, som transportmedel, som en typ av konstnärlig uppvisning eller som en karriär som professionell skateboardåkare.

Att bara använda en skateboard för pendling hjälper dig att lära dig balansera och när du är bekväm kan du gå vidare till mer avancerade saker.

Hur skulle du beskriva en skateboard?

Större diametrar (55-85 mm eller 2,17-3,35 tum) rullar snabbare och rör sig lättare över sprickor i trottoaren och är bättre för övergångsskateboarding. Longboard, en vanlig variant av skateboarden, används för högre hastighet och surfing på ojämna ytor, och de är mycket dyrare. Rails (eller ribbor) är smala remsor av plast eller metall som fästs under däcket i längdled längs kanterna. För små styren minskar stabiliteten och kan leda till att hjulet lättare biter sig fast vid svängar.

Ett 19,7 cm brett däck med en bredd på 19,7 cm (7,75 tum) monteras vanligen med truckar med axlar som är mellan 19,1 cm (7,5 tum) och 20,3 cm (8,0 tum) breda.

References: