Varför är vindsurfing populärt?

Om du vill vindsurfa i Egeiska havets blåsiga hav kan du skaffa en flygbiljett till Istanbul och utnyttja Pegasus biluthyrning. Vindsurfing är en ytvattensport som är en kombination av surfing och segling. Världens bästa åkare som Robby Naish blev rika och mycket berömda idrottare. Folk använder en modifierad surfbräda med en rörlig mast i vindsurfing.

Detaljerna om de ursprungliga konstruktionerna finns i Drakes vitbok om vindsurfing från 1969 och i olika intervjuer.

Vad gör man när man vindsurfar?

Att utöva vindsurfing innebär helt enkelt att man kontrollerar vinden medan man balanserar sig själv på vattnet. Du står på en bräda och håller i ett segel (som är fäst på brädan) och drivs över vattnet av vinden. Böj knäna lätt och dra upp seglet ur vattnet med upphaulet, hand i hand som att dra in ett rep. En vindsurfingbräda är vanligtvis 2 till 2,5 meter lång med ett segel, en så kallad rigg, kopplad till den som kan röra sig i alla riktningar.

Badkläder och britsar går bra, men du kanske vill ha ett rash guard eller en t-shirt som du inte har något emot att bli blöt för att skydda dig mot solen.

Vad är vindsurfingspel?

Sporten har två tydliga intressegrupper, nämligen Racing och Riding, och många deltagare omfamnar båda. Vågsegling tog fart under den snabba utvecklingen av vindsurfing på de hawaiiska öarna Oahu och Maui. Raceboards är längre vindsurfbrädor med en dolkbräda och en rörlig maststång som gör att seglaren kan vara effektiv på alla segelpunkter. Vindsurfing, även kallad sailboarding, är en ytvattensport och en form av segling där deltagarna seglar med en bräda som drivs av vinden över en insjö eller öppet hav.

Det är en ganska bra representation av hur en vindsurfare reagerar på olika segelpositioner och tryckstegringar.

Är vindsurfing svårt?

Vad du måste komma ihåg är att när vindsurfare säger att de seglar i motvind menar de inte att de seglar direkt i vindens tänder. Svårigheten kommer när åkarna försöker utöva mer avancerade vindsurfingdiscipliner och manövrar. Även om vindsurfing är mer användarvänligt än för flera decennier sedan ska du inte gå ut och köpa ett dyrt segel direkt från början. Vindsurfingens grunder är relativt lätta för nybörjare att lära sig om de får rätt instruktion och lämplig utrustning.

Sporten arbetar med varje ben i ditt ben, och den skulle ta hårt på dig om du inte är tillräckligt frisk eller frisk för att utöva den.

References: