Vad är wakeboard?

Dessutom använder wakeboardåkare vattenavvisande hjälmar som kan ventilera vatten så att hjälmarna inte fylls med vatten. En inversion anses vara varje åtgärd där brädan är ovanför åkarens huvud. Detta betyder inte nödvändigtvis att åkaren är helt upp och ner, vilket framgår av Raley, ett trick där åkaren sträcker ut sin kropp parallellt med vattnet och böjer sig i knäna för att uppnå inversion. Ett kännetecken för wakeboarding är försöken att utföra trick i luften.

Ett längre rep kan möjliggöra mer förberedelser och momentum innan man utför trick, medan ett kortare rep kan kräva mindre fart och höjd för att färdas mellan vågorna.

Varför kallas den för wakeboard?

Namnet på deras första wakeboard ändrades många gånger; den kallades ”McSki”, ”SSS” och ”Wake-Snake” och hade justerbara fotremmar tillsammans med en konkav tunnel på botten som hjälpte den att hålla sig flytande lättare och en kölfinne för bättre manövrerbarhet. En vanligt förekommande historia är att wakeboarding uppstod på en ö som heter Krk, där människor började wakeboarda genom att använda kablar i stället för motordrivna vattenfarkoster. Han tyckte alltid att vattenskidåkning var tråkigt så det var då han bestämde sig för att kombinera surfing och vattenskidåkning och kallade det skiboarding. Jo, anledningen till det är att namnet wakeboard inte fanns förrän en man vid namn Paul Frasier började använda det.

Varför åker du wakeboard?

Längden du behöver beror på vilken båt du använder för att dra föraren, båtens kölvatten och förarens personliga preferenser. Mer erfarna åkare kommer att föredra längre rep för att få ännu mer manövrerbarhet, för när repets längd ökar så ökar också din hastighet och den luft du kan fånga. Detta är i allmänhet en bekväm längd som ligger närmare båten, alltså smalare kölvatten, och som ger dig precis tillräckligt med frihet för att lära dig några trick och svängar utan att vara för kort eller begränsande.

Vad är en wakeboard på en båt?

Båtarna som behövs för wakesurfing är ännu mer högspecialiserade, och det är inte troligt att du får den krökning som behövs för surfing även med en wakeboat som gör största möjliga vågor. Därför tenderar wakeboardingpubliken att flytta sig till kabelparker, bort från de båtar som i allt större utsträckning används för wakesurfing i stället. Aerial Wakeboard Towers tillverkas av samma högkvalitativa material som används i OEM-torn och specialtillverkade torn, men är betydligt billigare (två till tre gånger billigare) och finns i flera olika stilar och utföranden. Wakeboardbåtar, även kallade wakeboats, surfbåtar eller bogserbåtar, är utformade för att skapa ett stort, specialformat kölvatten så att en wakeboardåkare kan hoppa i kölvattnet från sida till sida och göra flygande trick.

References: