Varför är BJJ så populärt?

Brasiliansk jiu-jitsu är en kampsport som bygger på markstrider och underkastelsegrepp. BJJ fokuserar på färdigheten att ta en motståndare till marken, kontrollera sin motståndare, få en dominerande position och använda ett antal.

Vad är syftet med BJJ?

Brasiliansk jiu-jitsu fokuserar på att få en motståndare till marken för att neutralisera eventuella styrke- eller storleksfördelar genom tekniker för markkamp och underkastelsegrepp som innefattar gemensamma lås och strypgrepp. Vi tränar i en säker och kontrollerad miljö, direkt med flera partners av varierande storlek och förmåga. Tre unika skillnader mellan BJJ och traditionell kampsport ärMängden teknikerAnvändning av teknikerTräning. Det grundläggande målet med brasiliansk jiu jitsu är att använda händer och ben för att låsa och immobilisera motståndaren.

Dessa skillnader gör BJJ till en av de mest unika och effektiva kampsporterna för både barn och vuxna.

Vad är skillnaden mellan Jiu-Jitsu och BJJ?

För det första, oavsett om du är en vuxen eller ett barn, hjälper det att lära sig kampsport att förbättra självförtroendet. Även om traditionell japansk Jiu-Jitsu utformades som en kampsport för samurajer som hade förlorat sina vapen, har idrottstillämpningar också utvecklats i båda formerna. Att tjäna bälten beror dessutom alltid på några faktorer, till exempel tidsåtgång, teknisk kunskap och sparringnivå. Om du dessutom vill tävla i Jiu-Jitsu erbjuder BJJ möjlighet att tävla i många länder runt om i världen.

Det beror på att båda konsterna är utformade för att göra det möjligt för mindre personer att besegra större och starkare motståndare.

Varför är BJJ så populärt?

En stor del av dess popularitet beror på att de fördelar du kan få genom BJJ är både fysiska och mentala. Trots att BJJ har haft en solid följarskara i årtionden har den först nyligen etablerat sig som en världsomspännande sport bland män och kvinnor i alla åldrar. Jag har inte personligen tagit BJJ eller någon annan bra grapplingkonst tidigare, så ta detta med en nypa salt. Jag hade aldrig tidigare känt mig så förvirrad, generad och ur synk med min kropp, men i slutet av klassen kände jag den expansiva spänningen av att ha lärt mig något.

Vi har på oss lustiga kläder (antingen en gi – jacka, byxor och bälte – eller, för no-gi, kängor och ett tätt sittande rashguard).

Vad är BJJ-livsstilen?

Med tanke på att BJJ har sitt ursprung i Brasilien, en känd surfing-hotspot, är det inte förvånande att de två sporterna ibland överlappar varandra. Idag erbjuder personer som Joel Tudor, Paul Schernier och Eli Olson alla fantastiska exempel på hur man lever livsstilen. När det gäller träning blir dock kopplingen mellan BJJ och surfing mycket mer intressant. Surfing erbjuder just det, ett alternativ för att koppla av samtidigt som man håller sig aktiv, fokuserad och förlitar sig på mycket av de förmågor som BJJ utvecklar.

Så vilka skulle vara de bästa platserna i världen för att leva BJJ-livsstilen? Det skulle vara platser som låter dig surfa under större delen av året, samtidigt som du har tillgång till några av de bästa BJJ-akademierna i världen. Förmågan att tänka snabbt, lösa problem under press och omfamna obekväma och oförutsägbara situationer är något som surfing och BJJ har gemensamt.

References: