Vad är boxning?

Wikipedia London Prize Ring Rules införde åtgärder som fortfarande gäller för professionell boxning, till exempel förbud mot att slå, skära, skrapa, sparka, slå en man när han ligger ner, hålla i repen, använda harts, stenar eller hårda föremål i händerna och bita. En domare leder matchen inne i ringen medan domare utanför ringen i slutändan avgör vem som vinner matchen. Före en match kommer båda boxarna överens om vikten på de handskar som ska användas i matchen, med förståelsen att lättare handskar gör att tunga boxare kan tillfoga mer skada. Vinnare avgörs genom poäng eller genom att slå ut en motståndare.

Vad är syftet med boxning?

Boxningshistoriker använder ibland dessa inofficiella tidningsbeslut när de sammanställer matchprotokoll i enbart illustrativt syfte. Romerska boxare eller gladiatorer, å andra sidan, slogs med den primära avsikten att döda sin motståndare och bar läderremmar runt nävarna som var pläterade med metall. Det har använts för att träna människor för att prestera i konsten att slåss, samt för allmän fysisk konditionering. I det antika Grekland satt två män ansikte mot ansikte med sina knytnävar hårt lindade i remsor av hårt läder.

Målet med boxning är som tidigare nämnts att slå ut motståndaren så att han inte kan stå upp förrän domaren räknar till tio. NBA:s främsta syfte var att arrangera mästerskap mellan de bästa talangerna och att se till boxningens etik och popularitet.

Vilka är de fyra typerna av boxning?

Även om andra kommer att tycka att det är ganska tråkigt eftersom boxarna också spenderar en hel del tid på att vänta på rätt tillfälle att slå till, är utboxaren den bästa stilen att titta på för dem som älskar strategi. Många boxare passar inte alltid in i dessa kategorier, och det är inte ovanligt att en boxare ändrar sin stil under en period. Faktum är att de flesta boxare strävar efter att göra en swarmer-status, men det tar många år av träning för att finslipa den teknik som behövs för att verkligen överväldiga en motståndare med en flodvåg av slag. Till skillnad från fighters som utövar swarmer-stilen och som ibland kan komma för nära och lämna sig själva öppna för slag, tar en boxer-puncher kontroll över ringen, tittar noga på sin motståndare, gör det han behöver göra och utnyttjar motståndarens misstag till sin fördel.

Vad kallas boxning egentligen?

De regler som utgjorde grunden för boxning med bara knogjärn under en stor del av 1700- och 1800-talen var London Prize Ring Rules. Även om idén om viktklasser introducerades någonstans i början av 1820-talet var det inte förrän runt sekelskiftet 1900 som viktklasser slutligen standardiserades i ett försök att jämna ut oddsen mellan boxare i en match. Även om boxningsmatcher numera genomförs i fyrkantiga områden kallas sådana utrymmen fortfarande för ”ringar”. Uttrycket myntades ursprungligen i början av 1800-talet av den brittiske sportskribenten och journalisten Pierce Egan.

References: