Vad är MMA?

Sedan slutet av 1990-talet har både striker och grapplers varit framgångsrika inom MMA, även om det är sällsynt att se en fighter som inte är skolad i både striking och grappling nå de högsta tävlingsnivåerna. Många människor ser ofta enorma förbättringar i sina liv när de börjar träna kampsport, förbättringar i familjeliv, relationer och i karriären. MMA står för Mixed martial Arts ( blandad kampsport ). MMA står för Mixed Martial Arts (blandad kampsport).

Enkelt uttryckt kombinerar MMA kampsporter från hela världen som har utövats i århundraden för strid och för närvarande för idrottare för att sätta ihop vad de anser vara den bästa stilen för strid.

Vad är MMA känt för?

MMA och kampsport handlar inte bara om att slåss och ta reda på vem som är den bästa kämpen, även om det är vad du kanske tror när du tittar på UFC-fighter. Enkelt uttryckt kombinerar MMA kampsporter från hela världen som har utövats i århundraden för att bekämpa och för närvarande för idrottare för att sätta ihop vad de tror är den bästa stilen för strid. UFC, som står för Ultimate Fighting Championship, är en promotion (organisation) som främjar MMA-fighter. För att fördjupa oss lite i ämnet ska vi ta en titt på MMA och UFC:s historia och hur de två fick sina namn.

Vad är skillnaden mellan UFC och MMA?

Det finns andra organisationer, förutom UFC, som arrangerar MMA-fighter, till exempel Bellator, One FC, PFL och Cage Warriors. På grund av denna popularitet organiserades ytterligare UFC-kampanjer där Royce Gracie vann tre av de fem första. Å andra sidan är ordet UFC (Ultimate Fighting Championship) den organisation där MMA-fighter arrangeras. Denna konst olika element från europeiska och asiatiska kampstilar som catch wrestling, judo, västerländsk boxning, Savate och jiu-jitsu.

UFC har för närvarande åtta olika klasser, vilket innebär olika wight champions som står på topputmanaren för att anta utmaningen.

Använder sig UFC av blandad kampsport?

MMA är officiellt sanktionerat av Taiwans regering och idrottsmyndigheter och många taiwanesiska MMA-fighters tränar och tävlar för närvarande på internationell nivå, varav flera i UFC och andra MMA-organisationer. Tidiga blandade kampsportsmatcher i professionell brottning i Japan (kända som Ishu Kakutōgi Sen (種格闘技戦), bokstavligen heterogena kampsportsmatcher ) blev populära med Antonio Inoki först på 1970-talet. Ett annat tidigt exempel på blandad kampsport var Bartitsu, som Edward William Barton-Wright grundade i London 1899 MMA är officiellt sanktionerat av Taiwans regering och idrottsmyndigheter och många taiwanesiska MMA-fighters tränar och tävlar för närvarande på internationell nivå, varav flera i UFC och andra MMA-organisationer. Ett annat tidigt exempel på blandad kampsport var Bartitsu, som Edward William Barton-Wright grundade i London 1899. ursprungligen marknadsfördes den som en tävling för att hitta den mest effektiva kampsporten för verklig obeväpnad kamp, och tävlande från olika kampstilar ställdes mot varandra i tävlingar med relativt få regler.

Karo Parisyan måste noteras i detta, eftersom han är allmänt känd för sin judo, men tyvärr är han inte längre med i UFC.

Hur många typer av MMA finns det?

Sambo har också en modalitet som kallas combat sambo, som lägger till slag, sparkar, armbågar och knän, vilket gör den till en proto-MMA hybridkampstil. Även om UFC inte har någon formell supertungviktsdivision för fighters som väger mer än 265 pund, erkänner vissa MMA-organisationer viktklassen. För att sammanfatta det hela totalt sett finns det tre stora fightingstilar som en MMA-fighter måste träna för att bli framgångsrik inom professionell MMA. Eftersom karate inte traditionellt lärs ut i en tävlingsmiljö har sporten inte en stor pool av karateanvändare.

När man tänker på professionella MMA-fighters med stor boxning kommer man naturligtvis att tänka på Conor McGregors namn.

References: