Hur spelas padel?

Höjden på bollen som serveras måste vara i eller under midjehöjd. Alla racketsportsfantaster kommer verkligen att gilla padel. Fler och fler traditionella tennis- och squashspelare börjar uppmärksamma hur roligt det är att utöva denna flashiga sport. De viktigaste skillnaderna är att banan har väggar och att bollarna kan spelas från dem på samma sätt som i squash och att man använder solida, stränglösa klubbor.

Räknas enligt tennisreglerna är väggarna inblandade i spelet.

Varför är padel så populärt?

Padel kallas ofta för en korsning mellan squash och tennis, med lite pingis (bordtennis) slängt på toppen (det är inte samma sport som paddeltennis, som spelas i Nordamerika). Det europeiska landet har mer än 20 000 padelbanor, med uppskattningsvis fyra miljoner aktiva spelare. Och om du någonsin har spelat eller till och med provat andra racketsporter som tennis, squash eller badminton tidigare, kommer det bara att ta några ögonblick för dig att få en känsla för spelet. På samma sätt är padelbollen, som lätt kan förväxlas med en tennisboll eftersom de är tillverkade av samma material, något mindre i diameter och har mindre inre tryck.

Är padel lättare än tennis?

Även om en liknande sport spelades på brittiska kryssningsfartyg och i Washington och New York på 1910-talet – ett spel som passande nog kallades plattformstennis – var det 1969 som padel, som det spelas i dag, skapades. Vad vi dock måste förstå är att tennis är mer endimensionellt än padel och att det är lättare att förutsäga var en tennisboll kommer att landa. Padelbanor är ofta mindre än tennisbanor, så det finns mindre utrymme att spela, särskilt när man spelar i dubbelspel. Padel är lättare att spela och lära sig än tennis eftersom det krävs mindre fysisk styrka och teknisk förmåga och det finns en fantastisk kombination mellan din hjärna som utmanas till sina gränser och din kropp som måste röra sig mycket, men inte nödvändigtvis lika exakt som i tennis.

Är padel samma sak som pickleball?

Padeltennis är alltså en av de många varianterna av paddelbollsvarianter och den ger för närvarande pickleball hård popularitetskonkurrens, eftersom den är mer populär över hela världen. Grundaren av Padel, Enrique Corcuera, var en rik affärsman som inte hade tillräckligt med utrymme för att installera tennisbanor. Det finns badmintonliknande linjer på varje sida av pickleballbanan och tennisliknande linjer på varje sida av padelbanan. Den sistnämnda är mycket strängare och föreskriver att rackethöjden varken får vara högre eller lägre än 17,5 tum.

Med dessa nationella och internationella sensationer är det bara en tidsfråga innan folk börjar jämföra padel vs. En annan skillnad är att bollen är av gummi i paddleball medan den är av plast i pickleball.

References: